Високо 250 метра Окото на Дубай“ е най-голямото виенско колело

...
 
Високо 250 метра Окото на Дубай“ е най-голямото виенско колело
Коментари Харесай

Затвориха „Окото на Дубай“- най-голямото виенско колело в света

 

Високо 250 метра „ Окото на Дубай “ е най-голямото виенско колело в света. Гигантското оборудване обаче спря да се върти без никакво публично пояснение, предава Българска телеграфна агенция.

Отворено през 2021 година, „ Окото на Дубай “ стопира да работи през март 2022 година поради „ действия по подобряването “ съгласно формалния уеб страница, който неведнъж е обявявал, че затварянето на оборудването се удължава. Датата на повторното отваряне ще бъде оповестена „ навреме “ с нови „ вълнуващи оферти “ за посетителите, дава обещание уеб сайтът.

Засега вратите остават затворени, мястото е пусто, не се виждат нито продавачи на билети, нито опашки от туристи.

На въпрос за какво виенското колело не работи, насочен от клиент от Египет, защитата дава отговор с безмълвие.

Групата, която ръководи „ Окото на Дубай “, притежателите и сътрудниците също резервират безмълвие по въпроса със затварянето на атракциона.

Липсата на публични пояснения кара хората, работещи на Блууотърс към „ Окото на Дубай “, да се впускат в клюки и спекулации, вариращи от цепнатина навътре в машината до хипотезата, че има заплаха изкуственият остров да потъне под тежестта на виенското колело.

Сервитьор, работещ в локален ресторант и поискал анонимност, споделя, че когато „ окото на Дубай “ се върти, се чува звук, като че ли нещо се чупи вътре. „ Хората приказват, че колелото тежи повече от самия остров “, споделя той.

Когато работи, колелото с 48 кабини с общ потенциал от 1750 души прави едно завъртане за към 38 минути. Цените на билетите според от определената класа варират между  25 и 1200 евро.

„ Окото на Дубай “, сходно на кулата Бурдж Халифа, е проектирано като атракция, която да генерира доходи от гости, събития и реклама.

Анализатори означават, че какъвто и да е казусът с „ Окото на Дубай “, не наподобява, че локалните управляващи имат решение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР